Geboortekaartje eigen ontwerp | Kichinichi
  • Eigenzinnige ontwerpen
  • Met rubber stempels gemaakt
  • Bestel je eerste proefdruk gratis!

Ontwerp het helemaal zelf met onze basiskaartjes

 

Maak zelf jouw eigen unieke geboortekaartjes met de originele stempels van Kichinichi. Kies het soort kaart, het formaat dat je het mooist vindt en maak je kaartje helemaal naar jouw wens. In onze online editor kies je uit toffe stempels met de hand gemaakt door de ontwerpers van Kichinichi en uit mooie en originele lettertypes. Toch iets te ingewikkeld? Je kunt natuurlijk ook kiezen uit één van onze eigenzinnige designs

Inspiratie nodig? Kijk dan even bij de meisjeskaartjes, jongenskaartjes of de neutrale kaartjes.

 

Stel zelf jouw unieke geboortekaartje samen

Superleuk dat je je eigen geboortekaartje gaat ontwerpen! Er zijn veel keuzes die je gaat maken dus is handig om eerst eens te kijken hoe onze editor werkt. Kijk bij ontwerp tips & tricks en we helpen je op weg.

 

Handige tips bij het maken van je eigen geboortekaartje

De geboortekaartjes van Kichinichi zijn heel origineel en uniek maar er is natuurlijk niets unieker dan je eigen geboortekaartje ontwerpen. We geven je hier tips om je kaartje zo mooi mogelijk te maken. Kom je er toch niet uit? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!

 

Stap 1 Kies het formaat

Kies je voor een vierkant of rechthoekig kaartje, langwerpig staand of liggend. Het is handig om goed na te denken over wat je wilt delen op het kaartje en welk formaat daar goed bij past. Ga je voor een dubbel kaartje? Daar past veel informatie op bijvoorbeeld een geboortetekstje of gedichtje. Houd je het liever eenvoudig, kies dan voor een enkel kaartje. Je kunt ook kiezen voor een kaartje in een bijzondere, originele vorm (gestansd kaartje). 

 

Stap 2 Kies een achtergrond

Wij ontwerpen onze geboortekaartjes vaak met een mooie kleur op de achtergrond. Kies hiervoor in de editor bij achtergrond een kleur uit ons kleurenpallet of voer zelf een HEX(#)kleurcode in. 

Je kunt ook zelf een patroon maken met de stempels in de beeldbank of zelf een achtergrond uploaden.

 

Stap 3 Kies afbeeldingen

In onze beeldbank hebben wij super veel lieve en leuke stempels die je kunt omkleuren in de door jou gewenste kleuren. Ook kun je folie toekennen aan alle omkleurbare (zwarte) elementen. Naast omkleurbare elementen zijn er stempels die we zelf al gekleurd hebben of hebben samengesteld uit meerdere stempels. Kijk rustig rond in de beeldbank en kies de illustratie die helemaal past bij jouw unieke en originele geboortekaartje. 

 

Stap 4 Voeg tekst toe

Met behulp van de tekst tool voeg je gemakkelijk zelf lettertypes toe aan je kaartje. Denk er hierbij aan dat je niet teveel verschillende lettertypes gebruikt, wij raden twee, hooguit drie verschillende lettertypes aan. Gebruik bijvoorbeeld voor de naam van je kindje een opvallend lettertype en voor de overige tekst een wat eenvoudiger lettertype. Je wilt natuurlijk dat de naam het meest eruit springt.

 

Stap 5 Uitlijnen van afbeeldingen en tekst

Om je kaartje een mooie en professionele uitstraling te geven is het belangrijk dat je de afbeeldingen en teksten uitlijnt. Dit kan gemakkelijk met het raster in de online editor. Klik links bovenin de editor tool het vakje 'toon raster' aan en je kunt gemakkelijk zien alles goed is uitgelijnd. Klik ook het vakje ' toon veiligheidsraster' aan zodat je zeker weet dat er geen belangrijke teksten en afbeeldingen buiten het afdrukgebied vallen. Toch jammer als er net een stukje van een tekst of afbeelding niet afgedrukt wordt...  :(

 

Stap 6 Bestel een proefdruk

Je bent klaar met het ontwerp! Gefeliciteerd, nu ben je natuurlijk heel nieuwsgierig hoe je kaartje er in het echt uit gaat zien. Wij raden altijd aan om een proefdruk te bestellen. Zo kun je het papier dat je hebt uitgekozen voelen, de kleuren die je hebt gebruikt in het echt zien. Gedrukt zijn de kleuren altijd iets anders dan op scherm, ook het soort papier heeft invloed op de kleuren. Twijfel je tussen twee soorten papier, of heb je twee verschillende ontwerpen gemaakt, laat dan verschillende proefdrukken maken. 
Een proefdruk met met folie of stans is ook mogelijk, hier wordt wel een toeslag over berekend. 

 

Stap 7 Mooi verzenden

Wat is er leuker dan mooie post verzenden en ontvangen. Je maakt je geboortekaartje extra speciaal met een sluitzegel. Je kunt deze ook zelf ontwerpen Of gebruik onze adresetiketten.

Wist je dat je we op verzoek een geboortezegelontwerp voor je kunnen maken met stempelelementjes uit je geboortekaartje. En dat je dat van ons als cadeautje krijgt als je een oplage geboortekaartjes bestelt! Kijk op onze inspiratiepagina hoe dit werkt.

 

Stap 8 Check

En nu de laatste zeker niet onbelangrijkste stap: check alle gegevens die je hebt ingevoerd goed. Je wilt natuurlijk geen gekke dingen op het geboortekaartje hebben staan!
Staat alle belangrijke informatie op de kaart? Loop nog even onze checklist na om er zeker van te zijn dat je niets vergeten bent.