Foto van Georgie en Maruga buiten

wie zijn die mensen?

De Kichinichi-ontwerpers zijn de twee zussen Georgie en Maruga. Kijk, dat zijn wij op de foto (´・ᴗ・ `)
We zijn beiden getrouwd, moeders van in totaal vijf meiden, dol op poezenbeesten en intussen altijd bezig met illustraties, stempels en schattigheid! Ja, schattig, ja. Het klinkt wat plakkerig, maar het is waar.

 

twee poezen een grote en kleine met hartjes erboven

vanwaar de naam Kichinichi?

Kichinichi (吉日) is Japans voor ‘lucky day’, zoals de dag dat je kind geboren wordt. Weinig dagen die zoveel geluk (en toestanden) met zich meebrengen.
We hebben zelf trouwens gemerkt dat je dag ook wat zonniger wordt als je na het tandenpoetsen even Kichinichi in de spiegel roept.

  korte cursus Kichinichi uitspreken: in 3 stappen

  Nu even concentreren: 

  1. Kichinichi spreek je uit als kietsjie-nietsjie met de klemtoon op beide tsjie’s.
  2. Klik play-icoontje en luister hoe Kichinichi in het Japans klinkt.
  3.  Oefen elke ochtend even in de spiegel.

  Lang lang geleden

  Toen wij nog kleine meisjes waren, was onze vader voor zijn werk vaak in het buitenland. Bij thuiskomst, stonden we al met onze warme neuzen tegen het raam verlangend naar papa (én de tas met cadeautjes). Vooral uit Azië nam hij altijd onweerstaanbaar schattige spulletjes mee, vol lieve illustraties. Sinds die tijd zijn we verslaafd aan schattigheid.

   

  Georgie en Maruga op avontuur.

  Kichinichi is ons grote avontuur. We zijn namelijk eindelijk gaan doen wat we al die jaren wilden: een bedrijf maken van onze hobby, samen illustreren. Van die gedachte alleen al worden we heel gelukkig.

  illustratie van beer en vogel in luchtballon