Geboortekaartjes op kalkpapier | Kichinichi
Verberg filters
Geboortekaartjes
Stijl
Thema
Kaartsoort
Kaarttype
Kaartvorm

Heb je vragen?

Stuur ons een berichtje: hello@kichinichi.nlKalkpapier wat is dat?

 

We love kalkpapier! Kalkpapier is een semi-transparante prachtige papiersoort. Het is heel mooi voor het gebruik van een geboortekaartje door de luxe, zachte uitstraling. Je kunt het gebruiken als cover of inlegvel bij een kaartje. Neem je dik kalkpapier dan is dit ook te gebruiken als op zichzelf staand geboortekaartje.

Doordat kalkpapier een beetje doorschijnt, kun je hele toffe effecten creëren met de elementen die op het kalkpapier staan en de elementen die op het kaartje erachter staan. Zet je de naam op het kalkpapier dan is het leuk om op het tweede kaartje erachter een lief patroontje of illustratie te plaatsen of andersom! Of gebruik glanzende folie op het kaartje voor extra bijzonder en shiny effect.

 

♦ Let op:  het kalkpapier alleen enkelzijdig te bedrukken is.

♦ Let op: Kalkpapier is gevoelig voor vocht, hierdoor kan het kromtrekken, houd hier rekening mee!

 

Kalkpapieren cover over een kaart

 

Wil je een bijzonder effect aan het kaartje geven? Dan kun je kiezen voor een papieren geboortekaartje met een dunne cover van kalkpapier. Uiteindelijk zijn dit dus twee kaartjes: een basiskaart en een kalkpapieren kaartje die beide opgemaakt, opgeslagen en besteld moeten worden. Je kunt beide kaartjes helemaal zelf ontwerpen via de ontwerptool, maar je kunt er ook voor kiezen om bestaande ontwerpen naar wens aan te passen. Weet je even niet hoe? Wij staan voor je klaar. Zodra de twee kaarten binnen zijn, kun je deze zelf aan elkaar vastmaken met bijvoorbeeld een mooie paperclip. We raden aan om het kaartje van kalkpapier te combineren met dikke papiersoorten. 

 

♦ Let op: Wij hebben geen paperclips op voorraad, deze kun je zelf bestellen. Online vind je veel verschillende vormen zoals een druppel, sterretje of vierkantje. 

 

Enkel kaartje van dikker kalkpapier

 

Naast dun kalkpapier dat te gebruiken is als cover of inlegvel voor een papieren kaartje, hebben we ook dik kalkpapier in het assortiment. Dit dikke papier kan gebruikt worden als enkel kaartje, wat betekent dat deze dik genoeg is om te blijven staan zonder extra kaart. Houd er wel rekening mee dat het dikke kalkpapier niet zo dik is als een ‘echte’ papieren kaart. Maar het maakt een echt bijzondere indruk. Je kunt ook twee versies vaan je geboortekaartje maken: één met dun kalkpapier en een papieren kaartje ?n één met dik kalkpapier. Je kunt van beide een proefdruk bestellen om te zien welke het beste bij je past.

 


Geboortekaartje met kalkpapier en foliedruk

 

Voor een extra luxe en stralend geboortekaartje kies je voor een kalkpapieren kaartje met glanzende folie. Foliedruk op kalkpapier zorgt voor een stijlvolle en luxe uitstraling. Welke folie wordt het? Goud, roségoud, koper of zilver? Je kunt zelfs kiezen voor witte of zwarte folie. Bepaal het soort kaartje, welke kleur foliedruk je wilt gebruiken en waar in het ontwerp de foliedruk terug moet komen. Voor een extra opvallend geboortekaartje. Lees hier meer over foliedruk.

Zelf ontwerpen

 

Zelf een geboortekaartje met kalkpapier ontwerpen, aanpassen en opmaken met de online designtool van Kichinichi. Kies voor dun kalkpapier als cover voor een papieren kaartje  (je ontwerpt dan twee kaartjes) of voor een kaartje met dik kalkpapier dat je alleen kunt versturen. Na het kiezen van het soort kaartje kan je aan de slag in onze online editor. Kies je kleuren, lettertype en afbeeldingen. Als optie kun je ook folie toevoegen. Wow! Dat maakt het echt zo mooi! 

Kom je er even niet uit? Kijk hier voor onze geboortekaartje zelf maken tips and tricks. Nog steeds een hoop vraagtekens? Stuur ons een berichtje en we helpen je graag verder. 

 

♦ Let op: bij het ontwerpen van een kalkpapieren geboortekaartje ontwerp je alleen de voorkant.

 

Proefdruk geboortekaartje kalkpapier

 

Voordat je de oplage geboortekaartjes besteld wil je natuurlijk zien hoe deze eruit komen te zien, zeker bij bijzonder papier als kalkpapier. Wij raden daarom altijd aan om een proefdruk te laten maken van je kaartje. Zo zie je hoe dik het papier is, welke uitstraling het heeft en hoe de gekozen kleuren overkomen in het echt (dit is namelijk altijd anders op een scherm). 

We hebben een uitleg over proefkaartjes daar staat beschreven hoe het allemaal werkt. 

 

♦ Let op: gebruik je foliedruk in jouw ontwerp en laat je een proefkaartje drukken? Dan wordt er altijd €6,- in rekening gebracht voor de folie bewerking.

 

< Terug naar website

Verlanglijstje

Wachtwoord vergeten?

Vul je e-mailadres in

Er wordt een nieuw wachtwoord verzonden naar je e-mail adres. Als je deze e-mail niet meteen ontvangt, controleer dan de map met ongewenste e-mail.

 


 

CAPTCHA code